Opettajat ja ohjaajat

Kaikki Teatteriakatemian opettajat ovat kokeneita ja pedagogisesti kouluttautuneita ja orientoituneita ohjaajia ja / tai opettajia ja oman alansa kokeneita taiteilijoita. Vakionaamojen lisäksi saamme tavata läpi vuoden, upeita vierailijoita teatteritaiteen ja viihteen eri osa-alueilta. 

Vierailijat 2021-2023: Simo Routarinne, Mari Rantasila, Jussi Lehtonen, Kimmo Tähtivirta, Jane Kääriäinen, Johanna Ruonala, Ilkka Vainio, Krisse Salminen, Tuuli Mattila, Janne Kataja, Heljä Heikkinen, Mia Forss, Heikki Slåen, Johanna Ruonala, Anu Palevaara, Eija Ahvo, Olli Saarela, Reeta-Leena Vestman, Tutsa Huuhka, Helsinki Casting, Jantsu Puumalainen


Matti Tolvanen, teatteriohjaaja, kurssiopettaja

Matti on kokenut teatteriohjaaja, joka on työskennellyt monenlaisten näyttelijöiden kanssa harrastelijakentästä ammattiproduktioihin. Koulutukseltaan Matti on taiteen maisteri (elokuvakäsikirjoittaminen) ja teatteri-ilmaisun ohjaaja. Matti ohjaa teatteriakatemian produktiot hyvällä boogiella, mutta tähtäin korkealaatuisessa teatterintekemisessä.

matti.tolvanen@teatteriakatemia.fi 

Mia Kavasto, teatteriopettaja, rehtori

Mia on Teatteriakatemian perustaja ja priimusmoottori, koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja ja draamapedagogi sekä oikeustieteen maisteri, musiikkivalmentaja ja ammatilllinen opettaja. Teatterin eri osa-alueista Mian erityisen intohimon kohteena on improvisaatio. Mia vastaa impro-opetuksesta yhdessä Routarinteen Simon kanssa ja linjan sisällöistä yleisesti, sekä suunnittelee linjojen ohjelmaa ja aikataulua yhdessä vastuuopettajien kanssa ja ohjaa musiikkiteatterin produktiota yhdessä työryhmänsä kanssa.

mia.kavasto@teatteriakatemia.fi 

Tiina Heikkinen, äänivalmentaja

Tiina on muusikko, musiikkipedagogi ja lauluopettaja, joka luotsaa näyttelijäntyön opiskelijat oman äänivarantonsa ääreen lempeästi, mutta päättäväisesti. Tiina keskittyy opiskelijoiden oman instrumentin voimavarojen löytämiseen ja äänenhuollollisiin toimiin.

tiina.heikkinen@teatteriakatemia.fi 


Katrin Vaskelainen, koreografi, tanssinopettaja

Katrin on Englannissa opiskellut ja musikaaleissa kouliintunut tanssija ja koreografi, joka on oman alansa supernainen ja visiönääri. Katrin opettaa teatteriakatemialla musikaalitanssia, jazzia ja ohjaa liikkeellisesti musiikkiteatterilinjan produktiota.

info@teatteriakatemia.fi 

Salli Helminen, laulunopettaja, laulaja

Salli on musiikkiteatterilinjan vastuuopettaja, joka valitsee jokaiselle laulettavaksi sopivan haasteellisia, mutta omaa kehityspolkua kasvattavia biisejä ja syventää opiskelijoiden tuntemusta omasta äänestä. Salli on musiikkiteatterilinjan toinen vastaava opettaja yhdessä reksin kanssa.

salli@teatteriakatemia.fi 

Maria Gatsal Luege, tanssija, näyttelijä, liikevalmentaja

Maria Luege is an actress and dancer with experience in both fields on stage. She has worked as a dancer in Germany and has taught dance in the Netherlands. Maria currently lives in Finland and teaches movement, where she combines her experience in dance and acting. Espanjan ja englannin lisäksi Maria puhuu jo aika kivasti suomeakin!

maria.luege@teatteriakatemia.fi 

Kimmo Tähtivirta, näyttelijä, fyysisen teatterin opettaja

Kimmo on teatteri-ilmaisun ohjaaja ja teatteritaiteen maisteri, jolla on vahva kokemus niin ohjaamisesta, kuin fyysisestä teatterista. Kimmon erityisintohimot ovat naamiot ja naamioteatteri.

kimmo.tahtivirta@teatteriakatemia.fi